zondag 12 januari 2014

De jaren 60: workshop beeld en media.

Beste bloggers,

Vandaag hebben we weer 2 super leuke workshops mogen bijwonen op de campus. In de voormiddag hadden we een workshop beeld. om te beginnen kregen we allemaal een verfpotje en een penseel. In het midden lag een groot vel papier. Telkens kregen we korte opdrachten zoals 'Teken een hoofd.', 'Teken een lichaam.', 'Teken de oren.', 'Teken een dier erbij.' enzovoort. Na elke opdracht moesten we doorschuiven. Zo hadden we bij elk apart mannetje een eigen inbreng kunnen geven. Hierna moesten we verhaaltjes verzinnen over de figuurtjes die we hadden getekend en mochten we ze namen geven. Na deze opdracht werden we verdeeld in groepjes van 3. Ieder groepje nam plaats aan een eilandje in de klas. Op elk eiland waren andere materialen aanwezig. Zo was er een eiland met enkel touwtjes, een eiland met rietjes, een eiland met plastic zakjes,... We kregen steeds een kwartiertje tijd om een kledingstuk te ontwerpen. 1 leerling uit het groepje was het model. (Deze werden ook afgewisseld.) Wanneer we ons kledingstuk gemaakt hadden mochten we het voorstellen aan de andere groepjes. De opdrachten begonnen simpel en werden steeds moeilijker. Zo was de eerste opdracht het maken van een riem en de laatste opdracht was het maken van een avondjurk. (De foto's ziet u in de diavoorstelling onderaan in dit bericht.) Na elke opdracht schoven we door zodat we elke keer met een ander materiaal aan de slag konden gaan. Mijn klasgenoten en ik vonden het een super voormiddag en we hebben ons goed geamuseerd en toch ook heel wat bijgeleerd. We vonden allemaal dat deze workshop bruikbaar is in het lager onderwijs en wanneer ik de kans krijg om in de praktijk zo een les te geven, ga ik dat zeker doen!

Ook in de namiddag stond er weer een workshop voor ons klaar. Tijdens de workshop media gingen we aan de slag met de computer en de Ipad. Allereerst leerden we hoe we met enkele simpele acties in PowerPoint een digitaal decor konden creƫren. Met de app 'Pop Art Lite' maakten we van onszelf een kunstwerk in de stijl van Andy Warhol. Dit is het resultaat:
Met de app 'Star Composer' componeerden we ons eigen muziekstukje. 
Ook leerden we werken met 'Songify'. (Deze app kan je trouwens ook verkrijgen met een android-toestel) Met deze app kan je zelf een liedje maken zonder dat je een muzikaal talent met zijn. Het enige dat je hoeft te doen is praten. Je zegt wat je te zeggen hebt tegen de app en deze doet de rest. Een voorbeeld:Wil je onze creaties bekijken van de workshop beeld, kijk dan zeker naar deze diavoorstelling. Misschien brengt het je wel op enkele ideetjes.


Workshop beeld by Slidely Slideshow


Tot de volgende!
Groetjes Kelsey.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten