woensdag 8 januari 2014

De jaren 60: workshop drama en muziek.

Beste bloggers,


Op dinsdag 09/01/13 hebben we reeds 2 workshops gekregen die bij de module muzische school horen. Deze waren drama en muziek. 

Tijdens de dramaworkshop in de voormiddag hebben we geleerd hoe we gevoelens doorgeven aan medeleerlingen. We hebben tijdens deze les veel moeten improviseren. Zo kregen we bijvoorbeeld allemaal een kort script dat we dan moesten voorbrengen. Hierbij konden we dan een eigen interpretatie maken van wie, wat, waar, wanneer, waarom. De invullingen van de verschillende groepjes waren super om te zien! Ook is dit zeker bruikbaar in een lagere school. De tekstjes waren grappig en niet te lang. Zeker proberen zou ik zeggen. Een andere leuke opdracht die we kregen waren de 'tafelzinnetjes'. Hierbij moesten we allemaal aan tafel, want er was zogezegd een familiefeest. Iedereen kreeg een losse zin. De bedoeling was dan dat we enkel die zin mochten zeggen die we zelf hadden. Dit leidde tot grappige gesprekken.


Voorbrengen van toneeltje.
In de namiddag volgde er een workshop muziek. De sessie begon met het beluisteren van het lied 'Het land van Maas en Waal. We kregen elk een eigen voorwerp. Wanneer ons voorwerp werd vernoemd in het lied, moesten we marcheren. Op het einde van het lied waren we dus een hele optocht. Het leukste dat we tijdens de sessie muziek deden was de initiatieles gitaar. Omdat ik nog nooit gitaar gespeeld had was dit super leuk. We leerden op een half uurtje al 2 akkoorden en hebben deze al kunnen toepassen op een bestaand liedje. Uiteraard denken we bij het woord 'muziek' aan... zingen! We leerden het liedje 'So happy together' van 'The Turtles' zingen, dit zelfs tweestemmig. Weet je niet welk liedje dit is, beluister het dan zeker eens hieronder.
initiatie gitaar

Bij het liedje dat we leerden zingen hoorde ook een luister opdracht. Elke student kreeg een bloem. Er waren grote bloemen, middelmatige bloemen en kleine bloemen. Wanneer we een strofe hoorden moesten we een grote bloem op de grond leggen, bij het refrein een middelmatige bloem en met een tussenstuk een kleine bloem. Zo kregen we op de vloer een verloop van het lied te zien. Een foto hiervan zie je links.

Ik kijk alvast uit naar de 2 nieuwe workshops van morgen, media en beeld. Mijn ervaringen hierover lees je morgen. Tot dan! Groetjes KelseyBronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=mRCe5L1imxg
http://www.youtube.com/watch?v=x6BTASMWBgU&feature=youtu.beGeen opmerkingen:

Een reactie posten