zaterdag 18 januari 2014

Dworp: dag 1.

Beste bloggers,

Wanneer ik deze eerste dag in Dworp moet omschrijven in 3 woorden kies ik voor: leerzaam, vermoeiend maar vooral plezierig.

De dag begon al goed toen we allemaal ons toonmoment (thema jaren '60) moesten voorstellen. Hierbij kwamen alle 14 groepen aan bod. Het was boeiend om te zien hoe iedereen vertrokken is vanuit 1 prent en een vage opdrachtsomschrijving, om dan tot zo een goede resultaten te komen. Iedereen had zijn eigen interpretatie van de prent en zo kwamen er toonmomenten in vele verschillende stijlen: vrolijk, grappig, droevig, zonder tekst, met enkel muziek, met veel dans,... Alle groepen verdienen van mij een dikke duim!

In de namiddag volgden we elk een workshop die we zelf mochten kiezen. Ikzelf koos voor de workshop vertellen. Hierbij leerden we de goede houding om te vertellen (voeten iets uit elkaar en handen naast je lichaam). We speelden het spel 'de 3 wijzen’, jullie waarschijnlijk wel gekend van het gelijknamige televisieprogramma.

Om af te sluiten nog een avondactiviteit. Omwille van deze activiteit koos ik voor het woord 'vermoeiend'. Om in het thema van de jaren '60 te blijven kregen we een dansles funk en soul. Na de eerste 10 minuten baden we allemaal al in het zweet. Kent u James Brown? Wel, zo hebben we dus leren dansen. Gelooft u niet dat dit vermoeiend is, kijk dan maar eens naar het volgende filmpje.


Wil je zelf leren Dansen als "The Godfather of Soul", hier leert hij je zelf zijn bekendste dansmoves. Succes!

Hieronder ziet u enkele filmpjes van onze workshop Funk en Soul. Bij sommige filmpjes ziet u ons in 2 grote groepen staan, hier houden we een battle tegen de overstaande groep. Bij een ander filmpje staan we in 2 rijen over elkaar, dit is de beroemde soultrain. 


Hopelijk wordt het morgen weer zo een super dagje!
Tot de volgende!
Groetjes Kelsey

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=Zdz88MBWomo
https://www.youtube.com/watch?v=Ek9-HGHT1Pk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten