zaterdag 18 januari 2014

Dworp: dag 2.

Beste bloggers,

De 2e dag in Dworp is een feit. Vandaag kregen we tijd om zelf een workshop in elkaar te steken voor kinderen van een nabije basisschool. Ikzelf en 2 medeleerlingen, Mariska en Shana, kozen ervoor om een workshop media te geven aan kinderen van de onderbouw (1e, 2e en 3e leerjaar). We besloten om tijdens de workshop de kinderen te verdelen in 3 groepen zodat we elke groep beter konden begeleiden. Dit leek ons toch wel handig voor de jongere kinderen.

De namiddagactiviteit van vandaag was een Monstertocht! We werden verdeeld in groepen van 5 en moest een tocht maken waarbij de ingrediënten moesten verzamelen. Als monster moesten we de hele tijd lichamelijk met elkaar in contact staan en constant enge geluiden maken. In het spel liepen ook verdelgers rond, deze mochten ons tikken wanneer we geen geluiden maakten of elkaar niet vasthielden. Dan mochten ze ons ingrediënt afnemen. Bij elke post waar een leerkracht stond moesten we een opdracht uitvoeren om het ingrediënt van die plek te verkrijgen. Op het einde van het spel hadden we alle ingrediënten om tiramisu te maken. Dit mochten we dan ook doen. Lekker! Voor 1 groepje liep het minder goed af. De leerkrachten hadden zich vergist van ingrediënt en hadden in plaats van suiker, zout aan het groepje gegeven. Het was erg grappig toen iemand van het groepje een grote hap nam van de tiramisu en toen tot het besef kwam dat er zout in zat. Het groepje heeft op hun beurt een leerkracht beetgenomen door hem te laten proeven van hun tiramisu. Iedereen lag in een deuk!Als avondactiviteit stond er een quiz voor ons klaar we werden met behulp van de tool random image chooser verdeeld in groepjes van 4. De quiz bestond uit verschillende onderdelen waaronder: media, theater, muziek, beweging, zintuigen,…
En de winnaar is… ‘Top 3 zou mooi zijn’! Jawel, de ploeg waar ik bij zat is gewonnen. Joepie! Onze prijs? Een fles Cava! Dat heeft ons gesmaakt.


Met dit leuke nieuws sluit ik mijn bericht van vandaag af.
Tot morgen!

Groetjes Kelsey.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten