zaterdag 18 januari 2014

Dworp: dag 3

Beste bloggers,

Vandaag hebben we onze workshop media geven in de gemeenteschool van Dworp. Als instap van de workshop lieten we de leerlingen een werk van Andy Warhol zien, vooral bekend van de popart in de jaren 60. De leerlingen hadden al eens over Andy Warhol geleerd en begon spontaan te vertellen over het werk. We verdeelden de grote groep leerlingen in 3 kleinere groepjes zodat we elk groepje beter konden begeleiden. We lieten ze eerst kennismaken met de app PopartLite. Hierbij kunnen de leerlingen een foto maken van zichzelf en deze omzetten naar een popart. De leerlingen, zelfs de jongsten, waren er direct mee weg. Ze vonden het leuk om te experimenteren met de kleuren in de app en waren fier op het resultaat. Daarna mochten de kinderen werken met de app Songify. Ook dit vonden ze super. Ze bedachten zelf dingen die ze konden zeggen en waarmee ze dan een lied konden maken. Wanneer er nog tijd over was mochten ze nog even aan de slag met de app Starcomposer.

In de namiddag mochten alle leerlingen kiezen welke workshop van de voormiddag ze nog eens wouden doen. Dit was dan een verdiepingsworkshop. Vele leerlingen kozen voor onze workshop media. Dat maakte mijn groepsgenoten en mij best wel trots op ons werk. Als instap lieten we de kinderen een slidely liet zien met verschillende sfeerbeelden van de jaren 60. Daarna toonden we ze ons eigen stripverhaal. In dit stripverhaal de Sana boos omdat ze meer stripverhalen wou lezen. De oplossing: de leerlingen moesten een stripverhaal maken. Weer verdeelden we de groep in 3 kleinere groepen. We lieten de leerlingen kennismaken met de app Comiclife. Hiermee konden ze hun stripverhaal maken. Alle kinderen waren super enthousiast en ze hadden veel idee├źn voor hun stripverhaal. Mijn groepje koos ervoor om een stripverhaal te maken over een rockfuif in de jaren 60. Op het einde van hun stripverhaal waren de 2 meisjes die naar het concert gingen bevriend met de bandleden en mochten ze mee op het podium.

Achteraf was er nog een toonmoment voorzien waarbij we onze creatie konden laten zien aan een ander groepje. De leerlingen vertelden vol enthousiasme waar een stripverhaal over ging en hoe ze het gemaakt hadden. Het groepje dat naar ons kwam kijken mocht uiteraard ook hun werk voorstellen, dit was bodypercussie. Zij verdienen van mij ook een dikke pluim voor hun prestatie.

Hieronder enkele sfeerbeelden van deze super leuke dag!Workshops by Slidely Slideshow

Terug aangekomen in het domein wachtte er nog een avondactiviteit op eens. Jawel, een echte award uitreiking voor de beste kortfilm. De verschillende domeinen van muzo kwamen hierin aan bod. Bij elk domein waren en 3 genomineerde kortfilmpjes. Door middel van een applausmeter (app op de Ipad) werd de winnaar verkozen. Deze mocht dan vooraan komen voor de speech voor te lezen en kreeg een beker mee. Na dat de awards uitgereikt waren sloten we onze laatste avond in Dworp af met een knaller!  Een jaren 60 fuif! Iedereen was gekleed binnen het thema, muziek uit de jaren 60 werd afgewisseld met muziek uit onze eigen tijd en we waren allemaal in de sfeer. Iedereen heeft zich kunnen uitleven en we hebber er van genoten. Hopelijk kan je een beetje meegenieten van onze super afsluiter door naar deze foto's te kijken. Have fun!Laatste avond in Dworp by Slidely Slideshow

Groetjes Kelsey

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=WANNqr-vcx0
http://slide.ly/
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mMWNwHof0kc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten